top of page
Image by Clark Young

Kennismaken

Kennismaken doen we aan de hand van concrete vraagstukken.
In een gratis kennismakingsgesprek staat anderhalf uur lang uw uitdaging centraal. We maken tijdens het gesprek een start met de diagnose. Dit vergt moed, openheid en reflectief vermogen. Wij beloven dat u met nieuwe inzichten naar uw organisatie terugkeert.

 

Contact

Over ons

Sia
foto%2520_edited_edited.jpg

Sia Ataredian

  • LinkedIn

Oprichter en Filosofieconsultant 

Sia Ataredian is een ervaren veranderkunde-, leiderschaps- en samenwerkingsconsultant. Hij is universitair geschoold in de filosofie, rechten en economie. Voordat hij als filosofieconsultant aan de slag ging, was hij managementconsultant bij Twynstra Gudde en in leiding van grote verander-, leiderschaps- en talenttrajecten. Als zelfstandige was hij o.a. boardroomconsultant bij de Belastingdienst.
 

Sia werkt vanuit praktijkvragen aan concrete gedragsverandering. In zijn benadering draait het alleen niet om veranderkundige trucjes maar om duurzame bewustzijnsontwikkeling. Hij begrijpt de uitdagingen van de werkvloer en heeft als doel organisaties menselijker te maken en de mensen in die organisaties beter te maken. Want alleen zo kunnen op de lange termijn de beste resultaten worden behaald. We gaan samen op zoek naar de oplossing, die inspirerend, praktisch en duurzaam is.  

Met filosofieconsultancy brengt hij het beste van verschillende werelden samen. Hij benadert complexe vraagstukken op een praktische en diepzinnige manier, waardoor opdrachtgevers worden aangemoedigd om nieuwe inzichten te verkennen en in beweging te komen.  

Joskessels_edited.jpg

Jos Kessels

Organisatiefilosoof 

Dr. Jos Kessels bracht als eerste in Nederland filosofie naar de boardrooms en met succes. Hij heeft verschillende bestuurders in de gezondheidszorg, overheid, politie, onderwijs en banken door middel van het socratisch gesprek begeleid en ontwikkeld. Hij was bovendien in 1999 een van de oprichters van Het Nieuwe Trivium, het bureau dat filosofie in bedrijven op de kaart zette en een voorbeeld is voor alle initiatieven die daarna volgden. Hij werkt nu vanuit zijn bureau Eidoskoop en is gespecialiseerd in idee-ontwikkeling. Met zijn originele methodieken op het gebied van filosofie en leiderschap in organisaties is Jos een drijvende kracht achter inspirerende organisatieontwikkeling. Jos is en blijft de inspirator van filosofie consultancy.   

Kader Abdolah

Storyteller

Kader Abdolah studeerde natuurkunde aan de universiteit van Teheran. In 1985 vluchtte hij uit Iran en in 1988 kwam hij aan in Nederland. In Nederland is Kader een bekend schrijver met meer dan 25 gepubliceerde boeken. Zijn schrijversnaam is een eerbetoon aan twee vrienden, Kader en Abdolah, die in Perzië zijn geëxecuteerd. Voor filosofie consultancy is Kader als storyteller betrokken bij het thema diversiteit & inclusie. De methodiek van Kader wordt gekenmerkt door het combineren van poëzie, literatuur en oosterse filosofie. Echter boven alles is Kader een rasechte verteller. Zodoende maakt Kader deelnemers aan onze programma's de helden van hun eigen verhaal. 

Shirine Moerkerken

Shirine Moerkerken

  • LinkedIn

Veranderkundige en interventiekundige

Shirine heeft 25 jaar geleden het vak veranderkunde en interventiekunde geleerd van de organisatieadviseurs die aan de basis stonden van dit mooie vak. In 2008 richtte zij Strange | Strategy and Change op, een netwerk van veranderkundigen en interventiekundigen. Dit netwerk is voortdurend in ontwikkeling en wil bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Shirine zegt zelf geen kant-en-klare antwoorden te hebben, maar wel over een zoekstrategie te beschikken die leidt tot antwoorden. Ze is gedreven, betrokken en enthousiast en ze zegt wat ze denkt. Ze is de auteur van de boeken ‘Hoe ik verander’ en ‘Conflicteren’. Beide werken werden genomineerd als beste boek door de Orde van Organisatieadviseurs.

Luuk Stegmann

Luuk Stegmann

  • LinkedIn

Praktisch filosoof en klinisch psycholoog

Luuk studeerde klinische psychologie, persoonlijkheidsleer en didactiek van de sociale wetenschappen. Hij heeft gewerkt bij het ministerie van Justitie, de afdeling psychiatrie van een ziekenhuis en een organisatie-adviesbureau. Hij had lang een eigen (psychotherapie) praktijk. Sinds 2012 is hij als (hoofd)docent verbonden aan de Leergang Visie-ontwikkeling in Organisaties bij de ISVW in Leusden. Daarnaast verzorgt hij diverse trainingen en opleidingen in het bedrijfsleven. Voor Luuk is filosoferen binnen werkcontexten, met de hulp van praktische filosofie, essentieel. Hij is ervan overtuigd dat er in de wereld een grotere behoefte is aan rechtvaardigheid en daarmee aan moreel denken. Dit betekent denken in overeenstemming met je eigen waarden, verder kijken dan alleen je eigen belangen en overwegingen maken over het grotere geheel. Zo voegt filosoferen in organisaties voor hem iets wezenlijks aan de wereld toe.

Rob Poels

Rob Poels 

  • LinkedIn

Adviseur duurzaam organiseren

Rob adviseert al meer dan dertig jaar op het snijvlak van business en technologie. Hij heeft diverse publicaties over dit onderwerp op zijn naam staan en doceert hierover aan de TU/e binnen de opleiding klinische informatica. Ook geeft hij les bij Tranzo (UvT) voor eerstelijns bestuurders en bij AOG. Hij ziet dat de potentie van nieuwe technologie groot is, maar dat het zelden lukt om hiermee dergelijke duurzame organisaties te bouwen. Tot nu toe bouwen we organisaties alsof het machines zijn waarbij de mens ondergeschikt is. Dit geldt zowel voor de magazijnmedewerker als voor de chirurg. Dit kan en moet anders. We kunnen meer verantwoordelijkheden decentraal neerleggen, routinezaken elimineren en de focus leggen daar waar echt het verschil wordt gemaakt. Tegelijkertijd kunnen we in co-creatie de meest fantastische producten en diensten ontwikkelen.

CONTACT OPNEMEN

Tel.: +31 (0)618492168

bottom of page